Пожари край „Ханска шатра“ затрудняват движението Бургас-Варна, а в Деветинци погълнаха 3 къщи

0
202
Пожар в Деветинци
Пожар в Деветинци. Снимка: ОДМВР-Бургас

В 13:00 часа днес в района на „Ханска шатра“ е възникнало запалване на сухи треви в широколистна гора, за което е получен сигнал в Районното полицейско управление в Несебър.

Към мястото на инцидента са се отправили два противопожарни автомобила от Районната служба в Несебър, заедно с четирима огнеборци. Отивайки на място са започнали да се извършват гасителни дейности, но се е оказало, че им е нужна помощ и са се отзовали още три противопожарни автомобила – един от Поморие и два от Бургас.

Към момента гасителни действия осъществяват 19 огнеборци с 5 противопожарни автомобила. Към тях има служители от Държавно ловно стопанство-Несебър, както и две водоноски от Община Несебър. Включили са се и петима доброволци от Свети Влас.

Наложило се е затваряне на пътната отсечка между Бургас и Варна в района под Ханска шатра, което е довело до километрични задръствания и в двете посоки. Това съобщиха от ОДМВР-Бургас.

От ОДМВР-Варна посочиха, че маршрутът, по който се пренасочва автомобилния трафик е: Републикански път III 904-село Старо Оряхово-Долни чифлик-Дългопол /Айтоски проход/. Промяната ще бъде в сила до окончателното подсигуряне на участъка за безопасно преминаване.

Към момента гасителните действия са изключително затруднени заради трудния терен, буйните пориви на вятъра и високите температури.

В 15:35 часа е получен сигнал за пожар в сухи треви, които са в близост до карнобатското село Деветинци. Към мястото на инцидента са се отправили два противопожарни автомобила – от Карнобат и Айтос. Екипите се състоят от шестима огнеборци. Към тях са се включили и два трактора с цел пресичане на огнената стихия.

За съжаление по данни на кмета на Карнобат Георги Димитров заради огъня са пламнали три къщи, с дворовете към тях и стопански постройки. Наложила се е евакуацията на две жени, които в момента са на безопасно разстояние.

Гасителните действия и там продължават, като и те са затруднени.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments