Пожарът в „Пирогов“ не е предизвикан от кислородната система, а от запалима смес

0
125
УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов"
УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов". Снимка: Искра.бг, Архив

Пожарът в „Пирогов“ не е предизвикан от кислородната система във Второ вътрешно отделение, а от запалима смес. Това е основната версия, по която се работи, съобщиха от полицията. Причините за избухването на пламъците ще станат ясни със сигурност след излизането на резултатите от назначените експертизи.

„Всичко е свързано с човешката дейност. Добрата новина е тази, че не се потвърди, че е гръмнала кислородна бутилка. Първото съобщение, което дойде при нас, беше за гръмнала кислородна бутилка. Ние очаквахме десетки, да не кажа стотици жертви – т.е. кислородна бутилка не е гръмнала.“, обяви директорът на пожарната главен комисар Николай Николов, цитиран от „БНР“.

Една от версиите е, че е бил запален дюшек, след което е бил допълнително обогатен с кислород и се е получил взрив. Дали в основата на инцидента е запалването на цигара от пациент, може и да не стане ясно.

Временно изпълняващият длъжността директор на болницата проф. Николай Габровски не отрече, че има случаи, в които хората нарушават реда в лечебното заведение.

„Нарушения на вътрешния ред от пациенти за съжаление има. Имаме много сериозен проблем, защото вие сами разбирате, че не можем да ги санкционираме.“, обяви той, цитиран от „бТВ“.

Както Искра.бг ви съобщи пожарът избухна няколко минути преди 4 часа сутринта вчера. Загинаха двама пациенти, а десетки бяха евакуирани.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments