Пожар край Околовръстния път в София

0
434
Пожар в София
Пожар в София. Снимка: Peter Seizov, Facebook

Овладян е пожарът, който горя в тревиста местност край Околовръстния път в София, съобщи „bTV“. В района има жилищни къщи, офис сграда и склад за пластмаса. Служител в една от бизнес сградите коментира:

„Тук, на около 50 метра, имаше малък пушек. Буквално за 10 минути се запали цялото поле. Извадихме тогава нашите пожарни системи и кранове, намокрихме ливадата около нас, буквално за секунди дойде. Пламъците бяха високи 3 метра – тук, до сградата.“

Сигнал за пожара е получен на телефон 112 в 14:14 часа. На местопроизшествието са пристигнали няколко екипа на пожарната.

Същевременно от МВР уточняват пред „Dnes.bg“, че пожарът е възникнал край квартал „Кръстова вада“.

„На място са изпратени 4 екипа. Към настоящия екип съм извикал още 2, общо 6. Сега съм съсредоточил сили и средства в източната част на фронта на пожара, там има опасност за обхващане на дворни пространства и евентуално жилищни сгради. Считам, че с наличните сили и средства ще се справим“, обясни директорът на столичната пожарна комисар Веселин Гетов.

„Към момента нямаме данни за пострадали хора и застрашени такива“, увери той и добави, че на място ще останат дежурни екипи, докато са сигурни, че огънят няма да възникне наново.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments