Повече приходи от данъци и такси очаква Столична община

0
59

По-големи приходи от данъци и такси спрямо миналата година очаква Столична община, каза зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов пред Bulgaria ON AIR.

„Общото увеличение в приходите, които очакваме, е около 26 млн. за всичките основни данъци и такси на общината. Надяваме се след няколко месеца да можем да отчетем, както досега сме отчитали, изпълнение съгласно плана“, посочи той.

Кампанията за данъка за автомобилите започна през януари и ще продължи до 31 октомври, когато е и крайният срок за втората вноска по имотния данък, а от тази седмица започна и данъчната кампания за недвижими имоти и такса „битови отпадъци“. До края на април трябва да се заплати поне първата вноска за такса „смет“, а до края на юни – първа вноска за имотните налози. Отстъпка от 5% за имотния данък може да използва всеки столичанин, платил си всички данъци до 30 април.

„Всеки, който заплати целия размер на данъка ще може да се възползва от отстъпката. По-голямата част от средствата ще отидат в трите наши приоритетни сектори, а именно екология, образование и транспорт“, допълни Барбалов.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments