Повече от 230 хиляди къса цигари са иззети на „Капитан Андреево“ от началото на годината

0
0
Иззети цигари
Снимка: Агенция "Митници"

Само за първите 12 дни на 2020 година митничарите от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ и ТД „Южна морска“ са задържали 232740 къса – 11637 кутии цигари без български акцизен бандерол и почти 20 килограма тютюн за пушене, информират от пресцентъра на Агенция „Митници“.

77720 къса – 3886 кутии цигари са били открити чрез „анализ на риска“ след обстойни митнически проверки, за което има съставени актови по Закона за митниците за опит за пренасяне на тютюн за пушене и акцизни стоки цигари през държавната граница, без разрешението и знанието на митническите органи. Други 155020 къса – 7751 цигари са конфискувани от преминали пътници, тъй като акцизната стока е превишила нормата за безмитен внос.

В един от случаите от 12 януари, около 03:40, на ГКПП „Капитан Андреево“ е пристигнал ТИР с турски номера, шофиран от турски гражданин, като документите за превозвания товар са били напълно изрядни – превозвал е зеленчуци за Великобритания.

Автомобилът е избран за проверка и пролъчен с рентгенова техника, като е му поставят отметка с подозрение върху предната челна стена на хладилното ремарке.

При направената физическа проверка във фабричните кухини на товарното помещение са намерени 600 кутии – 12 хиляди къса цигари без бандерол.

На 9 януари, при проверка на микробус „Рено“ с 8 пътника, митничарите открили 6.450 килограма тютюн за наргиле, разпределени в 6 пакета от по 1 кг и 9 от по 0.5 килограма, скрити в багажа на шведския шофьор.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от