Повдигнати са две обвинения на шофьора, блъснал Виктория от Гърмен

0
531
Темида
Темида. Снимка: Прокуратура

От Прокуратурата са повдигнали 2 обвинения на водача на колата, блъснал 17-годишната Виктория от Гърмен – за причиняване на смърт при пътнотранспортно произшествие и за шофиране след употреба на наркотици. Той е арестуван за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искането за вземане на мярка за неотклонение срещу него.

Това не е първото подобно нарушение на водача, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние. Той не е контролирал непрекъснато управляваното на „Форд“-а и не е намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност, пише в съобщението на държавното обвинение. Непосредствено след деянието той е избягал от местопроизшествието, което е възникнало на пътя от Хвостяне за Дъбница.

Предстои да станат ясни резултатите от детектор на лъжата, на който бяха подложени шестима, които са свързани с трагедията.

В гърменския кв. „Кремиковци“ няма напрежение, но в дома на почернената майка са се събрали много хора. Те споделят, че са видели детето последно в събота, когато се е върнала от магазина. Майката Зоя Огнянова споделя: „Имаше тука една стара жена починала и каза ми така: „Мамо, аз ще вървя до долу да гледам“ и както излезе дъщеря ми, повече не се върна.“

В момента се проверява версията, според която Виктория се е качила в автомобила на бившия си, но в един момент се е опитала да скочи и така е била блъсната от друга кола, в която са пътували четирима младежи.

Заместник-кметът на Гърмен Владимир Донков пък коментира за „bTV“, че момичето е бягало по полето, имало е някаква подобна ситуация. Той обаче не може да каже дали е била бита или не.

Установено е, че под въздействието на наркотици /тетрахидроканабинол/, е бил не само шофьорът, блъснал тийнейджърката, а и неговите спътници.

Близка на загиналата настоява за справедливост: „20 години затвор за тоя, дето го направи.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments