Повдигат обвинения на кмета на Варна Иван Портних по два казуса

0
46
Иван Портних
Иван Портних. Снимка: Facebook

Кметът на Варна Иван Портних е получил призовка да се яви като обвиняем в Окръжна прокуратура-Варна на 7 юни, информираха от „Фокус“. Той ще трябва да дава обяснения по два казуса – „Езерото“ и „Дупката“ в центъра. Служителите в община Варна знаят за призовката и днес цял ден преглеждат документацията по тях.

В началото на месец май градоначалникът коментира, че „проблемът с Пловдивския панаир е пловдивски“. На брифинг за медиите той поясни, че целият казус с панаира идва от „Костово време“:

„Тогава той е бил приватизиран, а тогава зам.-министър е била сегашната лидерка на БСП – Корнелия Нинова.“

Според него след това Гуцанов, който в момента е неин заместник в партията, а тогава е бил в Общинския съвет на Варна, „е проспал вдигането на акциите на Търговски дом – „Дупката“ в морската столица“, стана ясно още от думите на Портних.

„През 2017 г. получаваме акциите за Дупката. Единственото ни желание е било да си оправим тази язва на Варна. Никой не направи нищо за това. Но преди избори тази тема се вади винаги“, обясни още Портних на 10 май във Варна. Той допълни, че Община Варна не е дала и стотинка за „Дупката“.

„Всичко от наша страна е изрядно“, стана още ясно от думите на кмета на Варна. Поводът за коментара му беше заради сигнала на депутата Стела Николова до Прокуратурата и добави, че вече са му правили над 120 проверки.

Търси се отговорност за канализационната тръба и под Варненското езеро. Наблюдаващите прокурори трябва да решат дали да отстранят от длъжност Портних. Преди близо две години институциите във Варна научават за авария на канализационна тръба, която минава през Варненското езеро. В продължение на цели 9 месеца след това, милиони кубични метри фекални води вече са в езерото.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments