Постоянен арест за задържаните за жестокото убийство на мъж в Дупница

0
1307
Полицейска лента
Полицейска лента. Снимка: Pixabay

Двамата мъже, обвинени в жестокото и мъчително убийство на 59-годишния Г.К. в Дупница, остават за постоянно в ареста. Това реши Кюстендилският окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на институцията.

Съдът, под председателството на съдия Евгения Стамова счете, че от събраните по досъдебното производство доказателства досега, с висока степен на интензитет може да се направи обоснованото предположение за съпричастност на задържаните към инкриминираното деяние, за което им е повдигнато обвинение. То е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда над 10 години лишаване от свобода и в този случай законът предполага реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление и това предполагане не е било оборено в днешното съдебно заседание.

35-годишният Г.А. и 17-годишният В.В. са привлечени като обвиняеми за това, че на 7 май пред магазина за хранителни стоки, в двора на черквата „Св. Георги“ в Дупница, са умъртвили умишлено Г.К., като убийството е било по особено мъчителен за убития начин и с особена жестокост.

В. В., макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, пише в искането до съда на заместник-окръжният прокурор Ангел Байрактарски. Деянието представлява тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание затвор за срок от 15-20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. За непълнолетния, отговорността е редуцирана до наказание „лишаване от свобода“ за срок от 5-12 години, допълват от прокуратурата.

Защитниците на обвиняемите пледираха за по-лека мярка за неотклонение – „Домашен арест“. 17-годишният обвиняем е поел пред съда цялата вина за извършеното деяние.

Определението на Окръжния съд в Кюстендил, с което по отношение на двамата обвиняеми за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин, бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ подлежи на частна жалба и частен протест, в 3-дневен срок пред Апелативния съд в София.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments