Постоянен арест за турчин, спипан на „Лесово“ с контрабанда за близо половин милион лева

0
84
Контрабанда
Контрабанда. Снимка: Апелативна прокуратура-Бургас

Турският гражданин Х. Й., обвинен в контрабанда на парфюми и шапки на стойност 477 449 лева, бе оставен за постоянно в ареста по искане на Окръжна прокуратура-Ямбол.

Той е обвинен за това, че на 5 април противозаконно е пренесъл през ГКПП „Лесово“ търговски стоки в големи размери. Х.Й. е управлявал влекач с полуремарке с румънска регистрация, с който на горепосочената дата е пристигнал на митническия пункт. Превозното средство е преминало на входящо трасе от Турция към България. Шофьорът е декларирал, че превозва памучни прежди.

В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура е установена подозрителна плътност в товара, която не отговаря на декларираните стоки.

При последвалата физическа проверка, митническите инспектори установяват, че само в задната част на товарното помещение са подредени памучни прежди по метода „тапа“, а останалата част от товара съдържа 450 кашона с недекларирани общо 43 576 броя парфюми и тоалетни води, също и 1180 текстилни шапки с козирка. Всички стоки били с обозначения на световноизвестни марки. Общата стойност на контрабандните стоки възлиза на 477 449 лева.

Определението на Окръжен съд-Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Бургас.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments