Постоянен арест за хванатите в наркооранжения в Горна Оряховица

0
741
Наркотици
Снимка: ОДМВР-Велико Търново

Двамата обвиняеми за отглеждане на марихуана и държане с цел разпространение в Горна Оряховица остават в ареста. Днес Апелативният съд във Велико Търново остави без уважение исканията им за изменение на взетата спрямо тях мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Според Великотърновската апелативна прокуратура исканията им са неоснователни и лицата трябва да останат с най-строгата мярка.

Мъжете, с инициали Й.М. и А.К., са били привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство на Великотърновската окръжна прокуратура, за отглеждане на марихуана и държане с цел разпространение на наркотични вещества, в големи размери – от неустановена дата до 17 октомври тази година в Горна Оряховица, двамата, без надлежно разрешително по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, са държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество в големи размери – коноп (марихуана) – 12 151.764 гр, на обща стойност 72 910,58 лв. Те са били привлечени и за това, че по същото време и място са отглеждали 868 растения от рода на конопа, което е престъпления по чл. 354а, ал. 2 от НК и чл. 354в, ал. 1 от НК.

Двамата бяха арестувани, след като на 17 октомври в Горна Оряховица, беше разкрита функционираща модерна наркооранжерия за отглеждане и сушене на марихуана, в помещенията на бивш цех за разфасоване на месо.

Въззивният съд прие за основателно поддържаното становище от Великотърновската апелативна прокуратура, че са налице всички предпоставки за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицата. Заради това потвърди наложените от първоинстанционния съд мерки. Определенията не подлежат на обжалване.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments