Поставят спасителни пояси през 50 метра на мостика в Бургас

0
228
Мост в Бургас
Мост в Бургас

На мостика в Бургас ще бъдат поставени спасителни пояси през 50 метра, които ще бъдат разположени шахматно.

Няма да има само на 50 метра от брега. Това решиха общинските съветници, които приеха докладна записка, внесена от колегите си от Националния фронт за спасение на България /НФСБ/.

Тя предвиждаше да има пояси през 100 метра. Георги Събев от СЕК обаче внесе предложения за промени.

„Видях, че са поставени два пояса, с което администрацията изпълни обещанието си. Моето предложение обаче беше за четири пояса на равни разстояния. Това означава, че ще бъдат поставени през 50-60 метра. За мен това е наистина важно. Аз моля да бъде променено решено и да бъдат записани още допълнително 2 пояса на около 50-60 метра един от друг. Пристанището в Сарафово и в Крайморие също за мен не са обезопасени. В Сарафово, например, цялата северна стена няма нито един пояс. Дано да не се случват за в бъдеще такива неща, но ако останем по този начин силно се съмнявам“, обяви той.

Бойчо Георгиев от ГЕРБ го репликира:

„Дайте сега да не търсим под вола теле и да я преиначим докладната. Можем ли да сложим до всяка скала пояс, защото някой може да се хвърли от нея. Някой е дал идея, дайте да я подкрепим. Еми, дайте да са на 25 метра тогава. Нямало на другите пристанища. Тогава нека да обиколим цялото Черноморие.“

Вносителите обаче възприеха предложението на Георги Събев. В крайна сметка докладната записка с новите текстове беше подкрепа единодушно от всички участвали в гласуването 44 общински съветници.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments