Посолството ни в Берлин съдейства за изясняване случая с отнетото бебе

0
164
Бебе
Снимка: Wikimedia Commons

Министерството на външните работи съобщи, че посолството ни в Берлин е осъществило контакт с германските социални служби по повод случая с отнетото в Хамбург 7-месечно бебе от българско семейство.

„Мисията ни е в постоянен контакт с родителите на детето, както и с техния адвокат, и оказва максимално съдействие в рамките на своите компетенции“, коментираха за „БНТ“.

Припомняме, че на 10 януари Агенцията за закрила на детето в Германия е отнела 7-месечното момиченце на българско семейство, което живее в Хамбург. Мотивите да бъде отнето детето са, че лекари са се усъмнили, че то е тормозено в семейството си.

Мирена и Георги Славови емигрирали в Германия преди около година. Там и станали родители. Катерина е чакана рожба от 11 години. На 20 декември обаче семейството претърпяло катастрофа в Унгария. В резултат на нея пострадала най-много Катерина. Семейството било настанено за лечение в болница в Кечкемет. Там била прегледана само Мирена, но не и дъщеря им. А родителите настоявали за преглед, тъй като рожбата им плачела през цялото време.

В момента, в който се прибрали в Хамбург, отишли в болница, където прегледът на детето продължил 5 часа. Оказало се, че Катерина е с кръвоизлив в главата и се нуждае от животоспасяваща операция. По време на прегледа обаче лекарят намерил и по-стар хематом, който не бил от пътния инцидент.

След операцията докторите информирали социалните власти, че евентуално има насилие в семейството. Последвали разпити. По време на първия не било намерено нищо нередно и поискали съгласието на майката случаят да бъде отнесен към Агенцията за закрила на детето в Германия. Тя се съгласила, защото била убедена, че няма какво да крие.

Проверките продължили с рентген, компютърна томография и ядрено-магнитен резонанс. Те определили решението на Агенцията. Заключението им било, че с Катерина е злоупотребявано – била хващана подмишниците и е с разтръскана глава поне 10 пъти.

Георги и Мирена отричат да се е случвало подобно нещо. Но разпореждането на Агенцията било детето да се отнеме незабавно.

Лекаря от немската болница, установил по-старата травма, обясни за „БНТ“, че на този етап не може да коментира, тъй като тече разследване.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от