Посланикът на Русия у нас: Не се подготвя война с Украйна

0
10
Русия и Украйна
Русия и Украйна. Снимка: Pixabay

Не се подготвя война с Украйна, заяви посланикът на Русия у нас Елеонора Митрофанова. По думите й украинският президент не вижда заплаха, а секретарят на съвета по сигурността на страната им счита, че няма никаква опасност. Тя коментира пред „NOVA“:

Но въпреки това САЩ и Англия, преди всичко НАТО, усилено въоръжават Украйна, предават смъртоносно оръжие – нещо, което е изключително небезопасно за в бъдеще. Русия смята за неприемлива дори мисълта за война с Украйна. Става въпрос за построяването на европейска система за сигурност.

Посланикът на Русия е категорична, че те на са срещу членството на Украйна във враждебен на Русия блок. По думите й това е една демонстрация на сила, за тези които искат да провокират определени действия в Украйна. Тя каза:

Аз искам да поясня какво означава това връщане към границите от 1997 година. Не става въпрос страните, които са влезли в НАТО след 97-та година да излязат от НАТО. Става дума за извеждането на военните контингенти, бази и стратегическите оръжия на територията, ограничена от 97-ма година. Не става въпрос за България изобщо, защото сега няма нито бази, нито стратегически настъпателни оръжия.”

Елеонора Митрофанова уточни, че не става въпрос България или Румъния да напуснат НАТО. Тя е категорична, че всяка държава има правото да избира алианса за гарантиране на безопасността ѝ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments