Поредно безумие заради КАТ-Бургас: Мъж изгуби време и пари заради пропуск при оформяне на документи

3
3880
"Пътна полиция"-Бургас. Снимка: Скрийншот от Google Maps

Безумията заради сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Бургас продължават. Читател на Искра.бг, пожелал анонимност, сигнализира за фрапантен случай в резултат, на който е изгубил време, пари и е скъсал много нерви. Той сподели:

„Купих си автомобил от България, тоест той не беше внос, беше регистриран и в движение. След като го закупих трябваше да го прехвърля на свое име. При оформянето на документите, дали умишлено или не, в КАТ-Бургас не са написали еврокатегорията на колата. И така започнаха мъките ми.“

Първоначално бургазлията получил писмо, в което бил годишният данък на автомобила. Направило му впечатление, че той е много по-висок от очакваното и заради това отишъл в Националната агенция за приходите в Бургас. Там му обяснили, че най-вероятно данъкът е такъв, защото в документа на колата не е вписана еврокатегорията й и че в агенцията определяли големината на задълженията спрямо информацията от КАТ.

За да оправи документите си човекът трябвало да изкара оригинална бележка от производителя на колата. Отишъл с талона си в съответното представителство в Бургас, като за услугата му били поискани около 70 лева.

А след това трябвало да премине отново през канал за идентификация и да му оправят документите, което било равносилно на много загубено време в чакане, плащане на услуги, въпреки че не е виновен и много нерви. Припомняме, че преди по-малко от месец шофьори се оплакаха пред Искра.бг от лошите условия и бавните процедури при регистрацията на автомобили и издаване на документи в сектор „Пътна полиция“-Бургас.

В крайна сметка еврокатегорията била вписана в документите на автомобила. От втория път. Бургазлията недоумява и пита:

„Защо при положение, че сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР-Бургас допуска грешка, аз трябва да премина отново през всичките тези процедури и да плащам, вместо институцията да си понесе последствията и да си оправи грешката за нейна сметка? Кога държавните служители ще си понесат личната отговорност? В момента те могат да си правят каквото си искат за сметка на данъкоплатците!“

Изминаха близо две седмици, откакто сигнализирахме за малка част от проблемите в КАТ-Бургас, но изглежда мерки не са взети. В тази институция продължават да се допускат грешки, за които никой не поема отговорност и вместо да се помага, се вреди на хората. Увеличава се броят на потърпевшите, които споделят за нередности. Напомняме и за Николай Николов, който с документи доказва, че в „Пътна полиция“ в Бургас, не са силни с регистрацията на редовните автомобили, а в тази на крадените коли, схемите и далаверите.

Очакваме и вашите сигнали на iskra@iskra.bg

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Иванов.
Иванов.
2 месеци по-рано

А господин анонимния пуснал ли е жалба в КАТ Бургас. За Държавната институция няма ли жалба, няма проблем.

Веселин
Веселин
2 месеци по-рано

И аз имам същият случай. На всичко отгоре моята кола е СААБ, която няма представителство в България. Плащам скъпия данък заради КАТ Бургас.

Стефанов
Стефанов
2 месеци по-рано
Reply to  Веселин

В представителството на Скания немогат ли да ти помогнат?