Поредна жестокост: Куче е било оковано в София

0
323
Куче
Куче. Снимка: Мартин Янчев, Facebook

Поредна жестокост към животно. Куче е било оковано в София. Новината съобщи в социалната мрежа Facebook Мартин Янчев, който публикува и снимки.

От неговите публикации става ясно, че животното е било забелязано от минаващи хора още на 20 декември. Те дори са му носели храна. Но интересното в случая е, че кучето нито е било освободено, нито е бил подаден дълго време сигнал до отговорните институции, в случая „Екоравновесие“.

Накрая сигнал е постъпил от мъж и служители на „Екоравновесие“ са взели кучето, след което то е било откарано в клиниката във Връбница. Там е било установено, че кучето е около 4-годишно и не е чипирано. То е било в тежко общо състояние. Имало е прободни рани вследствие на закачени карабинери на задните крайници. Започната е била терапия за лечение на животното, станало жертва на човешка агресия.

Янчев е подчертал, че заедно със свои съмишленици се борят кучето да бъде освободено от клиниката. Но по неговите думи директорът на „Екоравновесие“ твърдял, че трябва да остане там като веществено доказателство докато тече разследването по случая. Такова е започнало след настояването да бъде подаден сигнал в полицията. Янчев обвинява служителите на „Екоравновесие“, че не са спазили закона и не са подали сигнал на спешния телефон 112 за зверството, а са освободили кучето и са прибрали всички доказателства.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments