Поредна рокада: Йоан Костадинов е новият директор на ДППИ-Бургас

3
7687
Йоан Костадинов
Йоан Костадинов. Снимка: Йоан Костадинов, Фейсбук

Начело на Клон-териториално поделение „Пристанище Бургас“ застава Йоан Костадинов, който е син на бившия кмет на Бургас Йоан Костадинов. Назначението му е утвърдено с решение на управителния съвет на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ /ДППИ/.

Йоан Костадинов е добре запознат с дейността на предприятието, тъй като е бил юрисконсулт там в продължение на години. Предполага се, че в този период много от дейностите, които са били в полза на предприятието и такива в негова вреда, са минавали през неговия подпис. Репутацията му е спорна, което поражда въпроси относно бъдещето на предприятието под негово ръководство.

От Искра.бг не разполагаме с информация за съдбата на служителите на ДППИ-Бургас. Предстои да се разбере дали ще има масови уволнения и разчистване на сметки или настоящият състав ще бъде запазен.

Назначението на Костадинов идва в ключов момент, тъй като предприятието е последната спирка за реализирането на Генералния план за развитие на пристанището. Този план отваря врати за значителни инвестиции и просперитет, но също така предизвиква опасения, че различни олигарси, управници и бизнесмени могат да се възползват от него за лични облаги за сметка на обществените интереси.

Самата рокада буди интерес, защото досегашният директор Димитър Петков се доказа като човек, който милее за предприятието, пристанището и град Бургас. Разбираше проблемите на ДППИ-Бургас и се стремеше да ги разреши, както и прекъсна някои порочни практики, свързани с предприятието. Не одобряваше и генералния план в този му вид, а неговите управленски решения носеха позитиви и изведнъж го сменят. Дали една от причините е, че ще се върнат порочните практики не можем да твърдим, но времето ще покаже дали уволнението му е било удачно.

Все още остава неясно КОЙ наистина стои зад решението Йоан Костадинов да бъде назначен за директор и какви са му мотивите за назначението. Остава също така и въпросът дали новият директор ще работи за развитието на ДППИ-Бургас или упадъка му.

От Искра.бг ще следим развитието на ситуацията и ще Ви информираме.

Бургаска морска асоциация: Министър Гвоздейков не трябва да допуска фалита на Пристанище Бургас!

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
ДППИ
ДППИ
21 дни по-рано

Ивайло Димитров от ДППИ-Бургас пак си е поръчал статията!

Търсещ работа
Търсещ работа
21 дни по-рано
Reply to  ДППИ

Явно в ДППИ взимате добри заплати, щом този човек толкова много статии си поръчва! Къде да подам документи?

ДППИ-Бургас
ДППИ-Бургас
19 дни по-рано

Ивайло Димитров от ДППИ-клон Бургас пак не можа да стане директор,прави интриги на всички и пускаше статийки при неговият приятел но уви!
Успех на новият директор!