Помогнете на Делянка и болната й дъщеря!

0
116
Делянка и Александра Постолови
Делянка и Александра Постолови

Историята на едно семейство обедини майките на деца с увреждания от цялата страна в благородна кауза – да им помогнат и да им дарят спокойствие от ужаса на безизходицата. Историята на Делянка и дъщеря й Александра разказва Ина Маринова, която отправя апела за помощ.

Александра е „дете“ на 34 години. Откакто е родена Делянка я отглежда с любов и никога не се е оплаквала. Никой не знае какво точно е заболяването на Александра, защото по времето, когато е родена, такива деца са скривани. Нещо генетично е, увреждането е с етикет „множество“.

34 години преминават в скромен живот, но в семейството са били двама – и мама, и татко. Все някак са се справяли, пише „ДобричОнлайн“. Единият винаги е работел… до деня на първия инсулт на бащата. Следват втори, трети, запушване на съдове, ампутации на краката, много операции и… смърт. През това време обаче семейството е взело бързи кредити.

Делянка си мислела: „Е, не е първият човек с инсулт, ще се оправи, ще започне работа, ще изплащаме.“

Да, но съдбата е приготвила друго – бащата умира, а Делянка остава сама с Александра. С онази мъничка жена, притихнала на стар, разпънат диван, в старата селска къща в село Дрен, къща, която е била купена преди над 30 години с мечтата да си я стегнат доколкото могат с времето. Къщата остава така, както е била купена, разказва още Маринова.

Днес в нея живеят майка и дъщеря в една стая, защото само толкова могат да си позволят да отопляват. Бойлерът тече, печката е стара, а токът е 380 лв. на месец. Бързите кредити във времето са се превърнали в чудовище. В борбата си да излезе от порочния кръг, Делянка рефинансира, но изход няма.

Делянка все се надява, че ще се справи, опитва се да работи – на 4 часа във фирма на приятели. Шие кожени изделия, но не всеки ден и не на пълна заплата. През това време Александра е сама в къщата, сама в стаята, сама в слепотата си, в неподвижността си и чака майка си. Ако за тези 4 часа нещо се случи, няма кой да й помогне.

Делянка е асистент с 300 лв., а пенсията на Александра е 240 лв. Няколкото часа в частната фирма докарват още някой лев, но повече от 700-800 в това семейство не са влизали никога.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи на адрес – с. Дрен, община Радомир, ул. „Първа“ Ν 6. Телефонът на Делянка е 0876 774 866.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments