Полицията затяга мерките в София заради нова футболна среща

0
292
Протест срещу БФС
Протест срещу БФС. Снимка: "БТА"

От СДВР отново ще трябва да предприемат допълнили мерки за охрана на обществения ред и организация на движението в столицата във връзка с предстояща футболна среща.

Утре от 18:00 часа на стадион „Славия – Александър Шаламанов“ в София предстои да се проведе футболна среща между младежките национални отбори на България и Естония. Около стадиона ще бъде изградена буферна зона. Пропускателният режим ще се осъществява през два контролно-пропускателни пункта на ул.“Коломан“ – единият от страната на бул. „Овча купел“ и вторият от страната на ул. „Славия“.

От полицията приканват зрителите да се възползват от отворените входове на стадиона час по-рано в 17:00 часа, като по този начин избегнат струпване. Те също така предупреждават, че ще ще извършват проверки на лица, с цел установяване на извършители на противообществени прояви от вечерта на 16 ноември.

Полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления на територията на града преди, по време и след провеждане на футболната среща п

От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия.

Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Ще се извършват и проверки за носене на забранени предмети и вещи – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и др.
От СДВР призовават футболните привърженици, които ще отидат да подкрепят младежкия национален отбор, да бъдат внимателни и да не допускат да бъдат въвлечени в провокации.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments