Полицията в Обединеното кралство разследва смъртта на 88 души, свързана с канадски уебсайтове за самонараняване

0
31
Разследване.
Снимка: Пиксабей

Днес Британската полиция съобщи, че разследва смъртта на 88 души във Великобритания, които са закупили продукти от базирани в Канада уебсайтове, за които се твърди, че предлагат смъртоносни вещества на хора, застрашени от самонараняване, предава „Асошиейтед прес“.

Проучването е част от международните разследвания, предизвикани от ареста в Канада по-рано тази година на Кенет Лоу, който е обвинен в 2 случая на консултиране и подпомагане на самоубийство. Канадската полиция твърди, че Лоу от района на Торонто е използвал редица уебсайтове, за да рекламира и продава натриев нитрит – вещество, което обикновено се използва за консервиране на месо и може да бъде смъртоносно при поглъщане.

Полицията заяви, че Лоу е заподозрян в изпращането на най-малко 1200 пакета до повече от 40 държави. Властите в Съединените щати, Италия, Австралия и Нова Зеландия също са започнали разследвания.

Британската Национална агенция за борба с престъпността заяви, че е идентифицирала 232 души във Великобритания, които са закупили продукти от уебсайтовете през двете години до април, като 88 от тях са починали. Агенцията заяви, че разследва дали в Обединеното кралство са извършени престъпления, но „на този ранен етап няма потвърдени връзки между закупените от уебсайтовете продукти и причината за смъртта в нито един от тези случаи“.

Заместник-директорът на Националната агенция за борба с престъпността Крейг Търнър заяви:

„Изразяваме най-дълбоките си съболезнования на близките на загиналите. Те се подпомагат от специално обучени служители от полицейските сили.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments