Полицията с позиция за тийнейджъра изпаднал в безсъзнание след употреба на райски газ и алкохол в Правец

0
557
Болница
Болница. Снимка: Wikimedia commons

15-годишно момче изпадна в безсъзнание след употреба на райски газ и алкохол в дискотека в Правец. То е било откарано в токсикологията в „Пирогов“. Тестът с дрегер е показал 1,43 промила алкохол.

Полицията излезе с позиция след възмущение на майката на непълнолетния младеж в социалните мрежи, че непълнолетното момче е получило навременна медицинска помощ след светкавичната реакция на униформените.

Около 01:40 часа през изминалата нощ, при извършване на обход в дискотека в центъра на града, патрулът забелязал пред входа на заведението момче във видимо нетрезво състояние, което е повръщало. Униформените незабавно се притекли на помощ, опитали се да разберат повече за състоянието му и бързо организирали завеждането му във Филиала за „Спешна помощ“, който се намирал в непосредствена близост. След преглед, от там младежът е бил транспортиран в токсикологията на столичната болница.

Междувременно полицейските служители провели разговор с родителите му, които заявили, че представената от сина им декларация не е била подписана от тях. Снети са били сведения и от двамата младежи, придружили го до „Спешна помощ“. Пред тях той е споделил, че е пил алкохол от чашата на непознат в дискотеката, за което съжалявал. От проведените първоначални беседи със свидетели не са били установени данни за употреба на други вещества, освен алкохол.

По данни на бащата на непълнолетния, днес той е бил изписан от болничното заведение в добро общо състояние.

Служители на РУ-Правец извършват активни действия за изясняването на всички факти и обстоятелства по случая, включително преглед на записи от камерите за видеонаблюдение, установяване на всички лица от обкръжението на младежа, снемане на сведения от тях и родителите му.

Паралелно с това ще бъде извършена обстойна проверка на нощното заведение – документация, пропускателен режим по отношение на малолетни и непълнолетни и предлагането им за консумация на алкохол и други вредни за здравето субстанции. Всички събрани материали ще бъдат докладвани по компетентност в Районна прокуратура-Ботевград.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments