Полицейска гонка в Шумен: Мъж бяга заради незаконна сеч, търсят го

0
270
Полиция
Снимка: Pixabay

50-годишен криминално проявен шуменец е бил задържан в РУ-Шумен за неправомерна сеч от горски фонд, съобщиха от полицията.

Около 00:45 часа днес екип на пътна полиция, който работил по осигуряване на безопасността на движението на кръстовище, образувано от улиците „Ивайло“ и „Владайско въстание“ в града, забелязал водач на лек автомобил „Нисан Алмера“, който се движил с висока скорост. Водачът минал покрай пътните полицаи и навлязъл в кръстовището без да спре на знак „Стоп“.

Униформените тръгнали след него, подали му сигнал със звукова и светлина сигнализация. Вместо да спре, водачът ускорил скоростта си на движение и изключил светлините на автомобила. На кръстовище на улица „Искра“ с бул. “Велики Преслав“ отново не спрял на знак „Стоп“ и продължил да се движи към кв. “Дивдядово“. Опитал да избяга по чакълен път, като управлявал с много висока скорост. Направил опит да се върне и да заобиколи служебния полицейски автомобил.

Водачът на автомобила скочил и побягнал, задържан на място е бил пътник в автомобила – 50-годишен местен жител. След справка станало ясно, че колата е била с прекратена регистрация, а табелите са предназначени за друго моторно превозни средство – „Хюндай Купе“.

В автомобила са бил намерени дърва за огрев – метровки. По данни на задържания са били взети от природен парк „Шуменско плато“. На място са били извикани служители на РДГ-Шумен. Автомобилът е бил оставен за съхранение при горските служители.

Има данни за самоличността на водача на автомобила, който към момента се укрива. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments