Полицай от Румъния – част от екипите, осигуряващи реда и сигурността в „Боровец“

1
497
Командирован румънски полицай
Командирован румънски полицай. Снимка: МВР

Полицейски служители от 8 дирекции на Министерството на вътрешните работи са били командировани в курорта „Боровец“ с оглед опазване на обществения ред и гарантиране на сигурността през зимния туристически сезон. На база двустранно споразумение между ресорните министерства на България и Румъния пристигна и представител на румънската полиция, който ще патрулира заедно с българските си колеги.

Командирован румънски полицай

Придадените сили бяха посрещнати официално от началника на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-София комисар Петър Соколов и ръководствата на РУ-Самоков и Участък „Полиция“ – Боровец. С тях бе проведен инструктаж, в рамките на който са били обсъдени в детайли методите и способите за справяне с възникнали ситуации, свързани с груби нарушения на обществения ред, както и начините за действие при установяване на извършени престъпления от всякакъв характер.

Допълнителните екипи са командировани до края на зимния сезон. Целта е да се повиши сигурността и спокойствието на туристите и работещите в курортния комплекс.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Todor Veselinov
Todor Veselinov
4 месеци по-рано

Янко Рогачев е професионален полицаи който беше началник полиция Боровец той познава много добре района и ще им даде добри съвети на командированите полицаи