Полицай е пострадал при потушаване на побой в Берковица

0
2253
Полицейски служител, полицай, МВР, Архив
Полиция. Снимка: МВР

Полицай е пострадал при потушаване на побой в кв. „Раковица“ в Берковица, съобщиха от Областната дирекция на ОДМВР-Монтана.

Около 22:40 часа снощи в РУ-Берковица е постъпил сигнал за нанесен побой на непълнолетен на ул. „Мир“ в берковския кв. „Раковица“. Изпратените на място полицейски служители са установили пострадалото 15-годишно момче и 34-годишния му баща.

При изясняване на обстоятелствата по подаване на сигнала към бащата и сина се е приближил 32-годишен местен жител, който е ударил бащата. Между двете фамилии е възникнала свада с разменяне на удари, към която се присъединили и други членове на фамилиите.

При опита на служителите на реда да предотвратят възникналия побой бетонено парче, хвърлено от 32-годишна жена, ударило в глезена на десния крак на единия служител, при което му е причинило телесна повреда.

Пострадалият е прегледан във ФСМП-Берковица. При потушаването на конфликта в квартала са участвали служители на Районните управления в Берковица и Монтана и сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Монтана.

С полицейска заповед в ареста на РУ-Берковица за 24 часа са задържани 32-годишната жена и още трима жители на квартала, участници в побоя. По случая са образувани досъдебни производства по чл. 131, ал. 2 от НК и чл. 325, ал.2.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments