Политолози са на мнение, че политиците са с нагласа за нови предсрочни избори

0
23
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Искра.бг

Политологът Стойчо Стойчев е на мнение, че е почти обречена кауза да има обединение между партиите. Според него политиците вече са с нагласата за нови предсрочни парламентарни избори заради конфигурацията в 48-ото Народно събрание.

Петър Чолаков към коментира пред „bTV“ е, че се подценява заплахата, която представлява ПП „Възраждане“. По неговите думи каквото и да се случи те печелят от създалата се ситуация. Така например, ако не бъде сформирано ново редовно правителство, Костадин Костадинов може да каже, че нищо не е било направено. Ако пък успеят да се разберат, тогава ще проработи другата му теза, че те така или иначе са заедно.

И двамата експерти са на мнение, че предложението на Бойко Борисов за обединение е искрено. За тях това е правилен ход в създалата се ситуация. Но в същото време засега „Продължаваме промяната“ /ПП/ и „Демократична България“ /ДБ/ подхождат резервирано към това предложение, защото е ясно, че самият Борисов винаги ще влияе в ГЕРБ, така както е ясно, че Иван Костов има влияние в ДБ и Ахмед Доган в ДПС.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments