Политолог: Управляващите са обречени да изкарат поне още малко заедно

0
41
Марая Цветкова
Марая Цветкова: Снимка: Facebook, Maraia Tzvetkova

„Управляващите са обречени, но да изкарат още малко заедно поне. Могат и да се оплакват от сегашното положение, но има редица фактори – вътрешни и външни, които ги принуждават да работят в такъв формат“.

Това заяви политологът Марая Цветкова пред „БНР“ по повод нарастващото напрежение през последните дни между двете управляващите коалиции ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ /ПП-ДБ/.

Според нея комуникацията с ПП винаги е била трудна, като тя даде за пример предишния редовен кабинет, в който са участвали още „Има такъв народ“, БСП и “Демократична България”.

„От друга страна, ГЕРБ също не са най-добрият коалиционен партньор, защото те са свикнали коалиционните им партньори да бъдат единствено и само някакъв придатък, който няма мнение за нищо“.

Марая Цветкова изрази мнение, че участниците в управлението отдавна са разбрали, че няма да се разминат без критиките на своите гласоподаватели, голяма част от които не одобряват т.нар. „сглобка“. В същото време, ако тя се разпадне, България за пореден път ще бъде поставена в ситуация, в която служебните кабинети ще управляват за неопределен срок от време. 

Тя коментира и ролята на президента Румен Радев, който според нея се опитва да бъде опозиция на това управление, но президентският инструментариум не го позволява до такава степен, до каквато на него му се иска. Тя допълни, че за него е дошъл моментът да реши дали иска да създаде партия и да се включи по пряк начин в политическата битка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments