Политическата криза в България се задълбочава

0
23
Народно събрание
Народно събрание. Снимка: Pixabay

Политическата криза в страната се задълбочава. След като от „Има такъв народ“ посочиха, че минават в опозиция. Заявката е дадена и с пост на лидера им Слави Трифонов. Председателят на ИТН Тошко Йорданов коментира пред „NOVA“:

Правим това, което сме казали – предложихме кабинет, не получихме подкрепа, изтеглихме кабинета. Ние сме в опозиция, защото от всички партии, всички казаха, че няма да го подкрепят.”

Освен преговори между политическите партии се предлага и вариант да се формира кабинет с определен времеви мандат. Според „Демократична България“ са категорични, че при създалата се ситуация ако тази позиция не претърпи промяна, сценарият е ясен – нови избори. Христо Иванов посочи, че е неразумно страната ни да прави нови избори и допълни:

Ако изобщо имаме надежда здравият разум да надделее.

От „Изправи се.БГ! Ние идваме!” през следващите дни ще организират разговори с всички партии, без ГЕРБ и ДПС, за да не се стига до нови избори. Мая Манолова е категорична, че ще се предложи правителство с насочен мандат до следващата пролет. Тя отбеляза, че е в готовност да влязат всички партии, но без ГЕРБ и ДПС. И въпреки, че фокусът е върху третия мандат, Мая Манолова призова президента да не бърза с процедурата, която все още е на етап – неуспешен първи мандат. Тя каза:

Очакваме президентът да не бърза с връчването на втория мандат, защото процедурата по актуализацията на бюджета върви бавно. Важно е за хората да има достатъчно пари.”

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments