Полицай в отпуск арестува крадец, който опитал да проникне в църква в Поморие

0
29
Арест
Арест. Снимка: Pixabay

40 годишен полицай от Руен задържал и предал на поморийските си колеги 22-годишен криминално проявен мъж от Мездра, който чрез взломяване на прозорец, проникнал в църковен храм “Света Параскева”, разположен в поморийския квартал “Каменар”.

Прозорецът е бил счупен в 08:20 часа часа вчера, което е било забелязано от съпругата на полицая, която от своя страна го алармирала за случващото се. Въпреки, че в този момент не бил на работа работа, той е задържал криминално проявения и позвънил в полицията. 

От полицията припомнят, че началото на месец декември бе извършена кражба на събраните пари от кутията за дарения към манастира „Св. Георги“ в Поморие. Тогава 34-годишен криминално проявен и многократно осъждан за подобни кражби от църковни храмове и манастири помориец, който към настоящия момент е с прекъсната присъда „лишаване от свобода“, проникна в манастира, след като разбил катинара на входната врата.

В резултат на допълнителните полицейски действия бе констатирано, че помориецът опитал да проникне в манастир „Св. Рождество Богородично“, разположен в местността „Аязмото“, осъществен на 29 октомври.

Опитът е останал недовършен, тъй като се задействала охранителната аларма на манастира. Въпреки това, игуменката на манастира констатирала повреждане на заключващия механизъм на входната врата на храма и на две от охранителните камери, монтирани в района на църковната обител. Общата стойност на нанесената щета е в размер на около 500 лева

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments