Полицаи от Самоков, Костенец и Сливница хванаха двама тийнейджъри, откраднали кола и телефон

0
2691
Задържан
Задържан. Снимка: МВР, Архив

Разкрити са били две престъпления, извършени от непълнолетни, съобщиха от ОДМВР-София.

В хода на проведени през вчерашния ден съвместни оперативно-издирвателни действия служители на РУ-Самоков и РУ-Костенец намерили на ул. „Ихтиманско шосе“ изоставен лек автомобил, предмет на противозаконно отнемане.

Полицейските служители установили, че колата е била оставена пред адреса от криминално проявен 15-годишен младеж. В снетите му сведения непълнолетният направил пълни самопризнания. Задържан е бил за срок до 24 часа. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.

Второто престъпление с непълнолетен извършител е било разкрито от сливнишките полицаи. След получен сигнал за извършена кражба на мобилен телефон от дамска чанта униформените установили, че автор на деянието е 16-годишен познайник на инспекторите Детска педагогическа стая. В присъствието на родител от непълнолетния е било снето писмено сведение, в което признал за кражбата. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата с оглед прилагане разпоредбите на чл. 61, ал.1 от НК и налагане на възпитателни мерки по чл. 13 от Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments