Погребален агент с разкрития за нелегалните погребения до Банкя

0
35
Гробище
Гробище. Снимка: Pixabay

Зам.-председателят на Съюза на погребалните фирми Стоян Макреев разкри подробности за задържания траурен агент, обвинен за нелегални погребения край близкото до Банкя село Клисура. По думите му масовите гробове се намират вътре в гробищния парк, а не извън него. Той коментира пред „NOVA“:

„На 23 май го видях за последно към 11:00 часа на гробищата с още една жена, приличаща на бездомна, и с шефа на Криминална полиция. Съмнително е какво правеха тримата заедно. За Георги Енев се носят легенди повече от 20 години как „коли и беси“ в Банкя, как само той има право да определя гробните места. Във фирмата ми имам място за съхранение на покойници – хладилни камери. Там той оставяше тела на починали по 3-4 месеца. Последният път, когато дойде да остави покойник, наредих на персонала да му натоварят останалите тела и да му се дадат смъртните актове.”

Макреев допълни, че самият той не е имал контакт с близките на покойниците. Той разясни, че всеки може да провери дали даден човек е кремиран с номера на смъртния акт и ЕГН-то на починалия. По думите му това може да се случи като се потърси информация от трите крематориума в България или в гробищния парк на определено населено място.

Кметският наместник на село Клисура Камелия Димитрова е подала сигнал в полицията за зловещата находка. По думите й задържаният погребален агент е некоректен. Тя посочи:

„В събота е имало погребение на нашите гробища. Преди да се започне всичко гробокопачите, които са подготвяли стар наследствен гроб, са видели встрани, че има кости. За да не уплашат близките на покойника, са хвърлили 2-3 лопати отгоре. След това жената на свещеника ми се обади и ми каза какво са видели. Веднага подадох сигнал. Личеше си, че гробовете са набързо направени и телата са заровени наплитко. Районът е изолиран и затова никой не е разбрал за случилото се.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments