Подписка за поставянето на камери в „Борисовата градина“ в Бургас

0
424

Видео: Искра.бг

В Бургас граждани организираха подписка за поставяне на повече камери за видеонаблюдение в „Борисовата градина“. Тя бе по инициатива на „Организация за закрила на българските граждани“ (ОЗБГ) и стартира днес в 17:00 часа, като ще продължи до 20:00 часа.

Бисер Русимов, който е един от организаторите ѝ, обясни, че са започнали подписката след множество сигнали на граждани за различни проблеми в градинката. Сред тях били такива за вандалски прояви, събиране на наркозависими, агресивно поведение от страна на бездомни и алкохолици, както и други противообществени прояви. Това се случвало най-често вечер, но не били изключения и инцидентите през деня.

Борисовата градина
Снимка: Гергана Георгиева, Искра.бг

В „Борисовата градина“ сега имало монтирани 4-5 камери за видеонаблюдение, които не покривали целия терен. Поставени са в далечния спрямо „Младежкия дом“ край на парка и желанието на ОЗБГ било да се поставят още, за да се обхване съответно цялата градина. Те имат намерение да входират подписката си в Община Бургас и вярват, че ако от институцията си свършат работата, ще има резултат.

От Искра.бг разговаряхме и с жена, работеща в района на парка. Тя потвърди, че е виждала преди година наркомани да се събират в единия край на парка. Тогава там е имало приближени едни към други бетонни пейки, но вече такива нямало. Сега жената чувала слухове, че се събирали проблемни групи нощем в другия край на парка. Това е именно краят, който понастоящем не е оборудван с видеонаблюдение.

Видео: Искра.бг

Ралица е била първата дала подписа си за инициативата. Пред наш репортер тя разказа, че са ставали много проблеми в „Борисовата градина“. Имало е ситуации, при които се е стигало до побои. Тя, като жена, се чувствала, че не може да въздейства на такива прояви. Случвало ѝ се е да звъни на тел. 112, но реакцията там е била доста по-бавна, отколкото е било необходимо. Счита, че при наличие на камери ситуацията би била различна.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments