Подмяната на касовите апарати може да бъде отложена

0
80
Касов апарат. Снимка: архив
Касов апарат. Снимка: архив

Срокът, в който фирмите, регистрирани по ДДС, трябва да сменят касовите апарати и софтуера може да бъде удължен, заяви министърът на финансите Владислав Горанов, предаде БНР.

Според Наредбата на приходната агенция това трябва да се случи до края на март, но днес от Българската стопанска камара поискаха отсрочка. Нито фирмите, обаче, нито софтуерните компании могат да се справят в указания срок, заяви Станислав Попдончев от Българската стопанска камара. „Наистина е необходимо време на бизнеса, за да се справи и със софтуерите, и с фискалните устройства, а което е и най-важно с организацията на самата работа„.

Ако се установи, че действително няма да успеят да се справят, можем да проявим гъвкавост, но все още в диалог работим с бизнеса, за да установим достатъчен ли е срокът. Дотолкова, доколкото не сме чули упреци към самата наредба, само по отношение на сроковете, ще ги дебатираме. Ако се окаже, че обективно не могат да се справят, ще проявим гъвкавост, разбира се, в това отношение, защото не можем да рискуваме търговския оборот„, коментира Горанов.

Министърът уточни, че предмет на обсъждане е единствено и само срокът за влизане в сила на новите правила.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments