Почти 26 млн. лева е бюджетът на община Банско за 2019 г.

0
95
Снимка: Община Банско

С 20% са увеличени средствата за образование в новия бюджет на Община Банско. Той бе приет на днешното заседание на общинския съвет с мнозинство от 12 гласа „за“ от присъствалите 15 съветника. 25 782 000 лева е макрорамката на бюджета на Общината за 2019 г.

Приоритетите, заложени в планираните средства, са инфраструктура, образование, социална дейност и култура. С 16% е увеличението за социалните дейности и услуги. Разходите за здравеопазване също са увеличени – с близо 22%.

„Почти половината от средствата, заложени в бюджета – 11 611 100 лева или 45%, ще бъдат осигурени от собствени приходи. Големият дял собствени средства в бюджетната рамка говори, че при добре свършена административна работа, при събрани данъци, могат да се разпределят повече средства за развитието на общината. Стремим се да намерим баланс, като се стараем да запазваме ниски нива на данъците, да поддържаме устойчиво ниво на бюджетните приходи при запазване на тежестта на данъчното облагане”, заяви кметът Георги Икономов.

Инвестиционна програма на планинската община е за близо 7 000 000 лева. С парите ще бъде продължено пълното обновяване на търговската улица „Пирин“ в участъка между улиците „Отец Паисий“ и „П. Р. Славейков“.

Ще се изгради Околовръстен път в продължение на съществуващата ул. „Найден Геров“, целящ да намали градския трафик, ще се ремонтират редица улици в Банско и останалите населени места. Ще бъде продължена корекцията на подпорните стени на река Глазне, а Градския парк също ще бъде с нова и по-атрактивна визия, съобщават от Общината.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments