Починалият в Албания боксьор е имал забрана да се състезава

0
314
Борис Станчов. Снимка: скрийншот Нова телевизия
Борис Станчов. Снимка: скрийншот Нова телевизия

Българският боксьор Борис Станчов, който почина след боксов в мач в Шкодра, Албания, в края на миналата седмица е имал забрана да се състезава. Заради това е участвал на турнира в Албания с фалшива самоличност.

След инцидента в събота се разпространи информация, че починалият боксьор в Исус Величков, но впоследствие стана известно, че всъщност починалият е Борис Станчов, който е втори братовчед на Величков.

Именно Величков е дал своите данни на Станчев, за да може да участва той на турнира в Шкодра, като това не е първият такъв случай. „Аз му дадох документите. Той имаше забрана да играе. Има шест мача с моите данни. Доколкото знам, му плащат, за да пада“, разказа Величков пред Нова телевизия.

От Българския професионален боксов съюз потвърдиха, че Станчов е българският боксьор, починал в Албания, но заявиха, че той е участвал на турнира без тяхно знание.

„Към момента Българският професионален боксов съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчов е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития“

се казва в официално съобщение от Съюза.

Бившият президент на Българския професионален боксов съюз д-р Георги Езекиев заяви, че издаването на фалшив лиценз на Станчов няма как да стане без знанието на Съюза. „Проблемът е, че това момче е имало забрана. За да я избегне, е играл с чужда самоличност. Изваден му е фалшив лиценз със съдействието на федерацията, предполагам, защото няма как да стане по друг начин“, коментира Езекиев.

Членът на УС на боксовия съюз Даниел Дамянович отрича от Съюза да са знаели, че Станчов е с подменена самоличност. „Отношенията между състезателя и Съюза – 99% минават през мениджъра“, обясни Дамянович. Той не може да си обясни, защо Борис е сменял самоличността си. „Ситуацията е страшно неприятна. Ние сме подведени“, коментира Дамянович пред Нова телевизия.

За момента няма официална информация каква е причината за смъртта на Станчов, като се предполага, че той е получил инфаркт по време на срещата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments