Починалият български боксьор е ползвал чуждо име и регистрация

0
139
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

От Българския професионален боксов съюз разпространиха отворено писмо с ново уточнение по повод трагичната кончина на младия български боксьор Исус Величков, който почина от раните си след участие в гала вечер в албанския град Шкодра.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Дo всички заинтересовани страни,

Уважаеми господа,

Във връзка с трагичния инцидент и последвалата смърт на български боксьор на професионално боксово събитие в Шкодра, Албания, на 21 Септември 2019 г., Български Професионален Боксов Съюз още веднъж изказва своите съболезнования на близките на боксьора.

Българският състезател Исус Розев Величков е регистриран в Професионалния Боксов Съюз с номер на лиценз 58. Регистриран е с лична карта и лични данни на това лице. В това число е пътувал с документи на това лице.

От няколко източника постъпи информация, че лицето участвало в събитието с трагичен край е Борис Александров Станчев. Към момента Българският Професионален Боксов Съюз има обосновани предположения, че Борис Александров Станчев е ползвал чужди документи за получаването на професионален лиценз, с които с чужда самоличност е пътувал в чужбина и участвал нееднократно в спортни събития. Изясняват се причините и обстоятелствата относно вкарването в заблуждение на Българския Професионален Боксов Съюз и официалните органи. Веднага щом получи необходимата информация по случая, Български Професионален Боксов Съюз ще излъчи официално становище за случилото се.

23.09.2019 Евгения Петрова

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments