Почина известна журналистка у нас

0
560
Свещ
Снимка: Pixabay

Почина известната телевизионна журналистка Нери Терзиева. Тя си отиде на 70-годишна възраст в пловдивска болница. Смъртта ѝ е настъпила вследствие на усложнения от диабет, от който е страдала дълги години.

Нери е родина на 21 февруари 1952 година във Велинград. Завършила е журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. От 1975 до 1989 година е била репортер и водещ в Пловдивския телевизионен център към „БНТ“. От 1990 година е продуцент на новините, водещ на централната информационна емисия „По света и у нас” и програмен директор на „БНТ“. Основател и директор на телевизионната програма „Ефир 2” от 1 юни 1992 година. Тя е съавтор и водещ на първото икономическо предаване – „За един милиард”.

От 27 януари 1997 година до януари 2002 година тя е секретар по печата на президента Петър Стоянов. Автор е на проекта „Темпо” за национална независима телевизия, спечелил конкурс в 36-то Народно събрание /НС/. С минута мълчание депутатите в парламента почетоха днес паметта й.

Държавният глава Румен Радев изрази съболезнования на семейството и близките на Нери Терзиева – един от най-уважаваните журналисти в България, съобщиха от Президентството. Той заяви:

„Нери Терзиева никога не изостави убежденията си, честността и обективността бяха водещи принципи в нейната работа. Тя посвети житейския и професионалния си път на защитата на справедливостта и на редица обществено-значими каузи. С безспорния си авторитет не се колебаеше да застава на страната на истината и да се бори за нея. Нейният професионализъм и достойнство ще останат пример не само за многобройните й възпитаници, но и за журналистическата гилдия. С тях тя оставя значима следа в българската журналистика и в цялото ни общество.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments