По време на пандемия: Шофьор алармира, че го карат да превозва италиански боклуци из България

3
13785

 

По време на пандемията от коронавирус и на фона на извънредното положение, обявено у нас, се оказва, че из страната ни се возят италиански боклуци. За това алармира Лазар Илиев, който е шофьор на камион. Днес той е трябвало да натовари отпадъци от Пазарджишко. Отишъл на мястото с камиона, но, когато е видял какъв е товарът, се възмутил и решил да го снима и публикува в социалната мрежа Фейсбук.

Искра.бг успя да се свърже с Лазар Илиев. Той ни съобщи, че е оставил камиона на безопасно място в Пазарджик и няма повече да се качи в него. Шофьорът е категоричен, че той няма да превози товара.

Италианският боклук е трябвало да стигне до асеновградското село Тополово. Илиев обяви, че за първи път той превозва подобен товар и не може да го карат да го прави по време на пандемия, когато всички са затворени по домовете си.

Миналата година община Асеновград е била глобена с 3000 лева по клауза от Закона за управление на отпадъците. Санкцията е била наложена от Районния съд. Причината е, че при проверка в землището на село Тополово инспекцията е установила, че в отводнителния канал на язовир „Тополово 2“ се е образувало огромно сметище с битови отпадъци, предаде „ТВ САТ КОМ“.

Проверка е била направена и в още едно село – Леново, като там също е имало нерегламентирано сметище с битови отпадъци. Такива са намерени и под моста на река Леновска.

3
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
2 Коментирайте темите
1 Отговори на темата
1 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
3 Коментатори
PVCНаскоass Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
ass
ass

браво, този човек е велик герой

Наско
Наско

Пред парламента