По случай 115 години независима България: Валя Грозева и ансамбъл „Атанас Манчев“ с незабравим концерт в Бургас

0
98
Празник
Празник. Снимка: Искра.бг

Гостите и жителите на Бургас се насладиха на фолклорния концерт, който изнесе ансамбъл „Атанас Манчев“ по случай 115 години от обявяването на независимостта на България. Десетки се събраха на площад „Атанас Сиреков“ да се насладят на традиционните български ритми.

„Честит празник! Бъдете здрави! Бъдете българи! Бъдете всичко това, което е българското изкуство. Специално за всички Вас – празничен концерт на ансамбъл „Атанас Манчев“ с ръководител Димитър Тонев. Ръководител на оркестъра Ангел Иванов. Моя милост, Валя Грозева ще изпея за вас най-хубавите песни“ – с тези думи народната певица Валя Грозева се обърна към събралото се множество.

Първото изпълнение на ангелския глас беше песента „Замръкнала е хубава Яна“:

Красивите хора, песни и гайдарски мелодии огласиха бургаския площад. Те предизвикаха удивление сред публиката. Впоследствие и гражданите се присъединиха към дългите хора, които се извиха пред сградата на Общината.

Припомняме, че тържествата в града започнаха с ритуал по издигане на националния флаг на Република България, флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас. Последва празничен молебен за благоденствието на независима България. След това честванията се прехвърлиха пред Военния клуб, където беше отслужена заупокойна молитва и имаше ритуал по полагане на венци и цветя в памет на загиналите за защита на Българската независимост на паметника на 24-ти черноморски пехотен полк.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments