По-голямата част от хотелите в „Слънчев бряг“ – затварят до 10 септември

0
3018
Слънчев бряг
Слънчев бряг; Снимка: Общомедия

Липсата на чартъри и туристи, които предпочитат септември и октомври за почивка, е причината по-голямата част от хотелите да затворят до 10 септември. Това коментира Елена Иванова от Съюза на собствениците в курорта за „Хоризонт“. По думите й този сезон е имало хотели, които са работили едва седмици и заради нерентабилност са затворили. Те са отворили и едва половината от легловата си база.

„Тази част, която са отворили към този момент, е добре запълнена от порядъка на 70 процента, някои от тях работят 70-80 процента“, добави Иванова.

Към момента в курорта има малък брой летовници от Украйна, Полша и Германия. Заради липсата на чартърни полети се разчита на туристи с автомобилен транспорт, каквито са предимно румънците и българите. Иванова отбеляза:

„Не се виждат много туристи по алеите. Плажът е сравнително запълнен, защото има и собственици на апартаменти в западната зона, предимно българи, които са си в имотите. Хората, които познават „Слънчев бряг“ и се разхождат по алеите, казват: „Никога не сме виждали комплексът толкова празен“. Това е самата истина.“

Не са получени оплаквания и рекламация от обслужването и продуктите. В момента хигиената в обектите е много по-висока, изтъкна още тя:

„Гости, които са традиционно фенове на All inclusive-пакетите, предпочитат да си ползват All inclusive – такъв, какъвто го познават. Други обаче пък държат на по-стриктните мерки. Съответно такива са въведени в момента. Влизането в ресторантите е задължително с маски. Предоставят се ръкавици на всеки, който влиза в ресторанта да се обслужва от бюфетите. Там, където това не се прави, са поставени прегради.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments