Плевнелиев: Румен Радев обслужва чужди интереси

0
97
Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017). Снимка: wikimedaia commons
Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017). Снимка: wikimedaia commons

Имам много притеснения и доказателства, че Румен Радев обслужва чужди интереси. Без съмнение българският държавен глава винаги е отстоявал по-скоро руския геополитически интерес, отколкото българския и европейския. Това заяви президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) в ефира на „България он еър“.

Държавният глава оставя впечатлението, че действа на инат. Че той е по-скоро лидер на опозицията, отколкото да е президент на всички българи. Като генерал той подготвя и води своите битки. Не считам, че тези битки са полезни за българската демокрация“, смята Плевнелиев.

По думите му решението на депутатите от БСП да бойкотират заседанията на парламента е „недемократично“ и „противоконституционно“. За него това е поредното доказателство, че през 2019 г. „ще се нагледаме на много безобразия“, и акцентира върху важността на електронното правителство.

Плевнелиев е оптимист и казва, че в България има мечтатели, които я променят към добро. Убеден е, че новата индустриална революция е факт и в следващите 10 години всичко ще се промени. „Електронното правителство е въпрос на борба с корупцията по възможно най-ефективния начин. Ако българските политици наистина искат да преборят корупцията, да бъдат така добри да започнат електронното правителство„, настоя президентът Плевнелиев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments