Плевнелиев: Румен Радев не е морална алтернатива, той е погазил закона

1
706
Росен Плевнелиев
Снимка: Скрийншот от видео на NOVA

Президентът на Република България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев обяви, че настоящият държавен глава Румен Радев не е никаква морална алтернатива на управляващите, защото е погазил закона.

Според Плевнелиев прокуратурата има пълното право да го разследва.

Той определи казуса с назначаването на Десислава Радева за пиар на Военновъздушните сили като „махленски“ и „битов“, но според него е факт, че законът е бил нарушен.

Ето какво още каза Плевнелиев:

„Той казваше, че е моралната алтернатива – ето, че не е никаква морална алтернатива, той е погазил закона, за да назначи приближената нему тогава г-ца Генчева.“

Според Плевнелиев Висшият съдебен съвет има пълното право да се намеси, за да установи всичко по случая със специалните разузнавателни средства, които бяха оповестени.

Както Искра.бг ви съобщи в тях човек, за който се смята, че е президентът Румен Радев говори с настоящия началник на ВВС генерал Цанко Стойков за проверка на Комисията за противодействие на корупцията и установяване на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/ около назначаването на Десислава Радева за пиар на ВВС.

Според Плевнелиев държавният глава морално се е провалил и това е един „профукан“, „провален мандат“, предаде „NOVA“.

Бившият президент напомни, че Конституцията е над всички. Плевнелиев подчерта още, че Радев през цялото време е били в конфликт с правителството, като единствената карта, която е разигравал е да се прави на алтернатива на „корумпираните управляващи“. И допълни:

„Но хората харесват такива, които си тежат на мястото и служат на обществото.“

Според Плевнелиев ако Радев наистина отиде в Москва на 9 май, той ще наруши българския национален интерес.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Евгения
Евгения
4 години по-рано

Това е един от най-безличните президенти на нашата страна! В страната и извън нея! Крайно време е да престане да гълта змии и гущери и да се постарае по-малко или въобще да не ни напомя за себе си! Стига вече си е придавал важности, защото никой не го уважава като личност, а ако е бил избран някога за президент, то това е голяма грешка от нашия народ, който в последствие разбра че много е сгрешил! Защо ли всички са толкова озлобени? Е! Важното е че никой не обръща внимание на бръщолевенията му, но дразни с присъствието си!