Плажовете и баровете в Гърция отварят през май, но при нови условия

0
311
Плаж
Снимка: Pixabay

Плажовете и баровете в Гърция ще отворят през месец май, но при нови условия. Те ще работят за посетители и туристи от 15-то число на следващия месец, предаде „Агенция Фокус“. Новината съобщи генералният секретар по търговията и защитата на потребителите Панайотис Стамбулидис.

Той подчерта, че мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция като спазването на физическа дистанция и носенето на предпазни маски от персонала ще продължат да се прилагат в морските курорти на страната.

Нова мярка е, че на плажовете и в баровете няма да е разрешено да се пуска музика. Това е драстично решение, което ще важи дори и за кафенетата и ресторантите. Те пък ще отворят врати от 3 май. По-късно през месеца посетители ще започнат да приемат и клубовете, но там също няма да може да има музика.

Причината за тази забрана е, че когато шумът е висок, хората се принуждават да повишат глас. За да могат да проведат разговор, те са принудени да се приближат един до друг и по този начин се повишава рискът от предаването на COVID-19, ако някой от компанията е заразен.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments