Пламен Янев проведе консултации с партиите и коалициите за избор на РИК-Бургас. Какво решиха?

0
122
Пламен Янев
Пламен Янев. Снимка: Областна администрация-Бургас

Областният управител Пламен Янев проведе консултации с политическите партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия-Бургас за провеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

Общият брой на състава на РИК-Бургас е 17 души, в т. ч. председател, зам.-председатели и секретар. Право на участие в състава имат 5 членове от коалиция ГЕРБ-СДС, 4 членове от коалиция ПП-ДБ, 3 членове от партия ДПС. Партия „Възраждане“ и коалиция БСП имат по 2 членове, а партия „Има такъв народ“ – 1 член.

За председател на РИК-Бургас бяха предложени Фани Семерджиева от коалиция ГЕРБ-СДС и Виолета Атанасова от партия „Възраждане“. Коалиция ПП-ДБ излъчи Георги Михов за секретар на комисията, а партия ДПС – Емине Иляз. За зам.-председатели на комисията бяха предложени д-р Маргарита Събева от партия „Има такъв народ“ и Любима Бургазлиева от БСП.

След дискусия не беше постигнато съгласие между участниците както по отношение на избора на председател, така и за заместник-председатели и секретар. В тази ситуация до 19 април Централна избирателна комисия трябва да разпредели ръководните позиции на РИК.

Пламен Янев свиква консултации за определяне състава на РИК

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments