Пламен Димитров: В Бюджет 2024 г. не са предвидени 250 милиона лева за „Мини Марица-изток“

1
1106
"Мини Марица-изток" ЕАД
"Мини Марица-изток" ЕАД. Снимка: Facebook

Бюджетът през второто полугодие на 2024 г. ще подлежи на актуализация. Това прогнозира президентът на КНСБ Пламен Димитров в ефира на „NOVA“. Според него този бюджет и откъм приходите, и откъм разходите има редица въпросителни как ще бъде изпълняван, така че да бъде следван и да осигури необходимите средства.

„Въпрос, който стои бюджетен. Припомням, че точно преди да се разпусне парламентът гласува 1 млрд. лева за „Мини Марица-изток“ за 4 години една програма за подкрепа на мините и по 250 млн. лева на година. 250 милиона лева в това число и за тази година, които ги няма в бюджета също. Предстои да видим откъде ще дойдат. Всъщност там проблемът със заплатите също е доста тревожен за хората. Мога да продължавам още много“, изтъкна още той.

Според него изборите не са отпушили напрежението в обществото, а напротив: „Хората очакват формула, която да доведе до решения. Дали ще има такава – ще видим.“

Димитров смята, че ще бъде сформиран кабинет, но не се знае дали ще бъде устойчив и стабилен. По думите му заради политическата нестабилност са се натрупали проблеми във всички сектори. КНСБ очаква протести в браншовете – образование, здравеопазване, индустриален сектор и железници.

ПГ на ПП-ДБ няма да участва в преговорите за съставяне на правителство

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments