Питбул уби малко кученце в столицата

2
389
Кадър от видео
Кадър от видео. Снимка: NOVA

В София куче от породата померан е нападнато и разкъсано от питбул. Собственичката на убитото животно Диляна Кръстева разказва за случилото се пред камерата на „NOVA“.

На 19 юни Диляна излязла на разходка с бебето си в количка и с двете си кучета. Виждайки питбул без намордник срещу тях, тя се е отбила, за да избегне срещата между кучетата. Питбулът със своята стопанка първоначално ги отминали, но се е обърнал и е нападнал померана. Собственичките на двете животни не успели да ги разтърват. Случаен минувач успял да ги отдели. Веднага след това, собственичката на питбула и той си тръгнали, а померанът – умрял.

По време на сблъсъка между кучетата и опитите на стопаните им да ги спрат, количката с бебето на Диляна се е обърнала и е паднала на пътя. Колите спрели, свидетели вдигнали бебето. Пеленачето е било прегледано, като е било установено, че не е пострадало

Съседи от квартала споделят, че това не е първи случай с агресивния питбул. Кучето на Виктория е претърпяло тежка операция миналото лято, нападнато от същия питбул.

Диляна Кръстева е подала жалба и ще подаде граждански иск. От „NOVA“ са се свързали със Столичния инспекторат и оттам им казали, че при подаден сигнал се извършва проверка и следва парична санкция от 100 до 500 лв. При случай на убийство с прокурорско постановление кучето можело да бъде иззето.

Очевидци разказват за ужасяващото убийство и последвало самоубийство в Бургас

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Питбул уби малко кученце в столицата […]

trackback

[…] Питбул уби малко кученце в столицата […]