Пиесата „Пътешествието на Мая“ ще бъде представено в столицата

0
90
Мая
Мая. Снимка: Фондация "ДУМИК"

Театралната пиеса „Пътешествието на Мая“ ще бъде поставена в София, съобщиха от фондация „ДУМИК“. Те обещават една вълнуваща история за магически светове, гоблини, феи, таласъми и едно 12-годишно момиче, което е решено да се пребори със страховете си. Режисурата е на Ангел Георгиев.

Всички, които искат да видят пиесата, могат да го направят на 11 ноември от 19:30 часа и на 13 ноември от 11:00 часа на сцената на Derida Stage на ул. „Цар Самуил“ 32. Спектакълът е подходящ както за деца над 5 години, така и за възрастни, любопитни да се поровят в скрития смисъл на думите. Билетите могат да се купят предварително на адрес https://epaygo.bg/2655474027 или в деня на събитията. Продължителността на спектакъла е час и половина. 

Пиесата е създадена по едноименния и дебютен роман на Ангел Георгиев „Пътешествието на Мая”, като книгата ще има и своето второ, подобрено издание, което ще бъде в продажба на преференциална цена в двата премиерни дни.

Сюжетът на пиесата разказва за малката Мая, която има проблеми в училище и изпитва постоянен и на пръв поглед безпричинен страх. Тогава тя се запознава с добрата магьосница Елеонор, която ѝ обяснява, че това чувство може да бъде преодоляно. За целта обаче трябва да стигнат до Дървото на живота, което изпълнява желания. Мая се съгласява и двете заедно се отправят на пътешествие през магически светове, където таласъми, гоблини и тъмни магьосници се опитват да ги спрат. Но на помощ им се притичат Майстора и дракона Небесен Вятър, благодарение на които всички продължават към крайната цел без да спрат.

Въпреки своята неувереност и липса на умения, Мая открива, че със силата на чистото си сърце, дори едно невръстно момиче като нея, може да изиграе ключова роля във вечната битка между Светлината и Мрака.

„Колкото и да е трудно, човек не трябва да се предава. Всеки в себе си има огромна сила и изразяването ѝ не зависи от възраст или пол, а от сърцето. Ако се стреми към израстване, то той ще го постигне. Страхът е силен, само ако не се борим с него”, казва режисьорът на постановката Ангел Георгиев.

„Пътешествието на Мая” е театрален дебют за Ангел. Съвсем скоро му предстои да завърши магистърската си степен по кинорежисура в НБУ, като до този момент има заснети няколко музикални видео клипа, трейлъри и тийзъри за филми. Идеята за пиесата той осъществява заедно със свои съмишленици и приятели, голяма част от които и участници в представлението.

Драматургията е дело на Яна Александрова, приказните костюми – на Лолита Николова, Вирджиния Петкова и Ралица Цветкова. Композитор на музиката е Реджеп Якъбов, а визуализацията прави Грета Пенчева.

Актьорски състав: Мая – Лолита Николова , Елеонор – Десислава Божикова , Краела – Верджиния Петкова, Небесен Вятър –Елена Фотева, Черен Плам – Иво Иванов, Светъл Лъч – Минчо Габеров, Светлата сила – Марияна Личева , Тъмната сила – Симона Атанасова , Банши – Александър Ненчев , Смърдаша – Биляна Исаева, Вакул – Ралица Цветкова , Дървото на живота – Розалина Козлева, Караконджулът – Емил Георгиев, Четец (Разказвач) – Ема Ненчева.

Подобреното второ издание на книгата „Пътешествието на Мая” на издателство „Енджъл” е с красиви илюстрации, дело на илюстратора Филип Цонкин. По редакцията на изданието работят Мария Калинова и Яна Александрова. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments