Пиянско събиране завърши с жестоко убийство в Монтанско, има подсъдим

0
1139
Местопрестъпление
Илюстративна снимка, Pixabay

Обвиняем за жестоко убийство в село Горно Церовене е бил предаден на съд от Окръжна прокуратура-Монтана, съобщиха от ведомството.

22-годишният А.П. е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. На 1 февруари тази година, обвиняемият заедно с 53-годишинят И.И. консумирали алкохол пред магазин в центъра на селото. Впоследствие двамата тръгнали по ул. „Главна“. Пред една от къщите имало складирани на купчина дървени трупи.

Под въздействие на алкохола и агресивния характер, А.П. взел едно дърво и нанесъл с него силен удар на И.И. в областта на главата. Пострадалият паднал, а нападателят продължил да му нанася множество удари с дънери в областта по главата и скачал върху тялото му.

След тези действия А.П. потърсил помощ от живееща наоколо жена, като я помолил да вдигнат И.И.. Свидетелката обърнала внимание на следи от кръв върху пострадалия и около него. Казала на обвиняемия за предположението си, че мъжът е мъртъв. Видимо уплашен от случилото се, А.П. заявил, че го намерил паднал пред къщата й.

Подаден бил сигнал на телефон 112, след което на място пристигнали полицейските служители. В хода на разследването са били събрани доказателства за виновността на А.П. към безскрупулното убийство.

Според заключението на вещото лице, изготвило съдебномедицинската експертиза, непосредствената причина за смъртта на И.И. е травматичен шок вследствие на тежка съчетана черепно-мозъчна и гръдна травма.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments