Петков: Все повече работодатели се съгласяват да работят с пенсионери

0
33
Бисер Петков. Снимка: wikimedai commons
Бисер Петков. Снимка: wikimedai commons

От януари до август 2019-та година общо 1486 от придобилите право на пенсия са започнали работа. Това се е случило чрез Бюрото по труда и в условията на недостиг на кадри, съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, цитиран от „БТА“.

Наетите на възраст над 65 години са 97 700 души. Данните са от второто тримесечие на тази година. Ръстът в сравнение със същия период на миналата година е 1.3 пункта. Средното равнище на заетост на хората в пенсионна възраст в Европейския съюз е 6%.

Онези, които са придобили право на пенсия, имат възможност да се регистрират в агенциите по заетостта и да се информират за свободните работни места, психологическото подпомагане и посредничеството по наемане.

Експертите твърдят, че все повече работодатели разчитат на доказали се кандидати. Също така държат да имат не само професионални, но и личностни умения. Доверяват се на отговорността, дисциплината и трудовите им навици.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от