Петков: Съставът на кабинета засега остава непроменен

0
18
Премиер Кирил Петков
Премиер Кирил Петков. Снимка: Министерски съвет

Съставът на кабинета засега остава непроменен, заяви пред журналисти премиерът в оставка Кирил Петков По думите му темата е била обсъждана с колегите му в „Продължаваме промяната“ /ПП/. Той обаче не пожела да посочи конкретни имена за министри и по-точно тези, които ще сменят тези от „Има такъв народ“ /ИТН/.

„Всички сме много сплотен отбор и продължаваме в същия формат“, каза премиерът в оставка. Той подчерта, че няма да преговаря с Бойко Борисов, Делян Пеевски, Костадин Костадинов и Слави Трифонов.

„Тошко Йорданов не може да направи дори една стъпка без разрешението на Трифонов. Така че и с него няма да можем да говорим, но с всички останали ще го направим. Няма смисъл за българското общество да влезе в поредна агония, ако задкулисието още може да контролира средствата, които би трябвало да отидат при хората, а не в няколко фирми. Време е България да извоюва възможността да има свободно правителство, което да работи за хората“, посочи Петков.

Премиерът в оставка коментира изнасянето на оръжие за Украйна:

„Ние не сме имали директен износ по никакъв начин от България за Украйна, не знам за какви документи става въпрос. Имаме експорт към наши традиционни партньори, страни от ЕС, но директен трансфер България-Украйна няма.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments