Петков: С ДБ привличаме и доста граждански организации, Иванов: Нямам притеснение от участието ни в коалицията

0
273
Кирил Петков и Христо Иванов
Кирил Петков и Христо Иванов. Снимки: Facebook

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ /ПП/ Кирил Петков и съпредседателят на „Демократична България“ /ДБ/ Христо Иванов коментираха в интервюта за „БНР“ бъдещата коалиция между двете формации и общото им явяване на предсрочните парламентарни избори.

Иванов обясни, че заедно с ПП се опитват да отговорят на въпроса какво ще се промени в България след вота за Народно събрание на 2 април, за да не се превърне той в още едно издание на предходните избори. Той обясни колко е важно гражданите да видят, че политически формации могат да правят обединение помежду си, въпреки че със сигурност има и различия. Нещо повече. Те искали да въведат този модел на поведение като нов политически факт.

Самият Иванов няма притеснение от участието на „Демократична България“ в подобна коалиция, защото и двете формации са от демократичната общност. А освен това в ДБ знаели как да отстояват своята идентичност и как да налагат дневен ред.

Съпредседателят на коалицията коментира още, че ГЕРБ се обявяват за евро-атлантическа формация, но когато се стигне до реални действия, ситуацията е съвсем различна.

А всеки бъдещ разговор между ДБ и други политически сили щял да бъде само на базата на конкретни стъпки и действия, за да бъдат постигнати резултати.

Иванов коментира и поведението на БСП. Той обяви, че те се превръщали в едно лошо копие на ПП „Възраждане“.

Малко по-рано Кирил Петков обяви, че вярва, че заедно с ДБ ще успеят да се явят заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори с общи листи. Като обясни, че двете политически формации ще бъдат ядрото, но те успяват да привлекат и много граждански организации. И това са такива, които до момента не са се занимавали с политика. Според него това се дължи на факта, че вече е станало ясно, че политиките и целите, които те поставят, са общоприети и за всички е ясно, че трябва да се случат.

Петков прогнозира, че на 2 април социолозите ще бъдат изненадани от резултатите от изборите. И това е така, защото с ДБ правили едно обединение, което нямало да бъде само снежна топка, а цяла лавина. Задачата била в следващия парламент да има достатъчно хора, които да проведат най-накрая съдебната реформа в България. Те освен това ще осигурят на хората липса на корупция, по-добро образование и здравеопазване.

Съпредседателят на ПП също коментира БСП като подчерта, че тук не става въпрос за харесване или нехаресване. Касае се за това, което социалистите правят като избор, защото червените са направили голяма крачка назад.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments