Петков призова Радев да свика КСНС за преговорите между България и Северна Македония

0
250

Премиерът Кирил Петков призова президента Румен Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност /КСНС/ за преговорите между България и Северна Македония, съобщиха от Министерския съвет.

Министър-председателят подчерта, че българското правителство няма да направи нищо без широко национално съгласие и в съответствие с коалиционното споразумение.

„На Консултативния съвет по национална сигурност да участват всички партии, всички служби и президентската институция. Външно министерство да внесе доклад за състоянието на преговорите между България и Северна Македония. Този доклад ще бъде обсъден и на редовния коалиционен съвет следващата седмица“, поиска премиерът.

Кирил Петков потвърждава, че кабинетът няма да направи нищо на база на външен натиск и преди пълно разбирателство на ниво коалиционен съвет, задълбочено обсъждане в КСНС, и ясна и потвърдена позиция от най-висшия орган в тази държава: българският парламент.

„Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна Македония и това трябва да е абсолютно ясно за цялото българското общество и за външните ни партньори“, завърши обръщението си Петков.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments